Mane Terlepas Daripada Dihukum Berkaitan Isu Cekik Pemain Arsenal

0
155

 

Liverpool boleh menghembuskan nafas lega apabila pemain mereka, Sadio Mane tidak dihukum oleh Federasi Bola Sepak Inggeris (FA) gara-gara insiden mencekik pertahanan Arsenal, Stephan Lichtsteiner pada perlawanan di Stadium Anfield pada hari Ahad 30 Desember 2018 lalu.

Dalam pertemuan Liga Perdana Inggeris (EPL) ke-20 itu, Mane teremosi kepada Lichtsteiner. Ketika kejadian itu berlaku, kedua-duanya sedang merebut bola dan sehingga pemain berasal dari Senegal telah meletakkan kedua tangannya di leher Lichtsteiner.

Seperti dilaporkan oleh Sky Sports, sehingga kini belum ada maklum balas dari FA. Nampaknya kejadian itu hanya dianggap sebagai kejadian biasa, maka tidak akan ada siasatan lanjut.

Pada masa itu pengadil Michael Oliver melihat kejadian itu secara langsung. Walau bagaimanapun, dia tidak memberi amaran atau apa-apa kepada Mane yang kelihatan marah kepada Lichtsteiner.

Pengurus Liverpool, Juergen Klopp pastinya gembira mendengar berita ini kerana dia masih boleh bergantung harap kepada Mane dalam perjalanan ke Stadium Etihad nanti untuk menentang Manchester City, Jumaat nanti.

Menentang City adalah penting bagi The Reds kerana mereka perlu menang untuk melebarkan jarak mata bagi menguasai puncak liga EPL.

Liverpool kini menduduki tempat teratas EPL dengan mengumpul 54 mata. Di tempat kedua dengan perbezaan tujuh mata diduduki oleh Manchester City.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here